Βιογραφικό

Ο Φώτιος Κόβας γεννήθηκε στη Βέροια το 1985. Αποφοίτησε από το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης το 2006. Κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών του σπουδών διακρίθηκε με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών για τις υψηλές του επιδόσεις. Συνέχισε τις σπουδές του στο ίδιο τμήμα, όντας ο νεώτερος μεταπτυχιακός φοιτητής και απέκτησε το 2008 μεταπτυχιακό δίπλωμα με ειδίκευση στις «Διεθνείς Οικονομικές & Επιχειρηματικές Σχέσεις». Το 2012 εισήχθη με κατατακτήριες εξετάσεις στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ολοκληρώνοντας τις προπτυχιακές του σπουδές το 2016.

Την περίοδο 2007-2018 διατηρούσε κτηνοτροφική εκμετάλλευση με αντικείμενο τη βοοτροφία (πάχυνση μόσχων) ενώ την περίοδο 2009-2011 εργάστηκε ως οικονομολόγος – συνεταιριστικός υπάλληλος στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Βεροίας στα τμήματα λογιστηρίου και εξαγωγών.

Το 2016 εγγράφηκε ως ασκούμενος δικηγόρος στον Δικηγορικό Σύλλογο Βέροιας ξεκινώντας την 18μηνη  άσκηση για την απόκτηση της δικηγορικής ιδιότητας.

To 2018 συμμετέχοντας επιτυχώς στο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Υποψήφιων Δικηγόρων του Υπουργείου Δικαιοσύνης διορίστηκε Δικηγόρος στο Πρωτοδικείο Βέροιας και ασκεί μάχιμη δικηγορία

Παράλληλα αναπτύσσει έντονη πολιτική και κοινωνική δράση:

Τον Μάρτιο του 2018 κατέστη μέλος του Μητρώου Πολιτικών Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας αξιολογούμενος επιτυχώς μέσω της διαδικασίας των προσωπικών συνεντεύξεων. Έχει ενταχθεί ήδη σε τρεις ομάδες εργασίας του τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης (Ζωική Παραγωγή – Κτηνοτροφία, Ευρωπαϊκή Πολιτική για τη Γεωργία και Τροφίμων) ενώ παράλληλα είναι μέλος και του τομέα Οικονομικών του κόμματος.

Από το 2013 είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του «Πολιτιστικού Συλλόγου «Άγιος Ιωάννης Πρόδρομος Δασακίου Γρεβενών» κατέχοντας τη θέση του Γενικού Γραμματέα.

Επίσης είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας, του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος ως οικονομολόγος και τακτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ελληνικό Ινστιτούτο Οικονομικής Διοίκησης) μέχρι τον Δεκέμβριο του 2018 ήταν μέλος του Βοοτροφικού Συλλόγου Βέροιας.

Έχει παρακολουθήσει πλειάδα συνεδρίων, επιμορφωτικών σεμιναρίων και ημερίδων, αρθρογραφεί κατά καιρούς στο Τύπο ενώ έχει κάνει και παρεμβάσεις στα Μ.Μ.Ε για τα προβλήματα της ελληνικής κτηνοτροφίας.

Είναι παντρεμένος με την Ολυμπία Κόβα Φιλόλογο M.Sc. Αγγλικής Γλώσσας του Α.Π.Θ. και πατέρας ενός μικρού κοριτσιού.